tirsdag 6. desember 2011

Havremelsgrøt med frukt

Du trenger:
Kasserolle
Hvitløkspresse
Gaffel
Glass
Ingredienser:
3dl havremel (Kan byttes i havregryn fra ca 10 måneders alder)
4dl vann
Litt fersk ananas
Litt banan
1 kiwi


Fremgangsmåte:
Kok opp vann og havremel under omrøring, kok i ca 3 minutt
Grøten blir ganske tykk, nesten som "pudding".
Når grøten er litt avkjølt, røres most banan og most kiwi inn. For at grøten ikke skal være så tykk tar du ananas i hvitløkspressen og klem
mer ut saft til ønsket tykkelse.

Dette gir ca 3-4 grøtmåltider.

Tips:
Du kan bruke morsmelk eller MME i grøten, men dette spes inn etter at grøten er kokt. Dette er for å beholde næringen.
Pga et enzym i morsmelken, blir grøten tynnere.
Du kan la være å ha i fruktmosen, og bare ha grøten porsjonsvis i kjøleskapet.
På denne måten kan du smakssette til hvert måltid.
Druer er veldig saftige og søte og kjempefine å ha i hvitløkspressa.
Man kan ha i melkepulver om man ønsker, dette søter litt og gir mer næring.
Grøten kan spises både varm og kald.
For å unngår at den blir brun av bananen klemmer jeg saften av en sitron oppi.
Vær oppmerksom på sitrusfrukt og allergi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar