tirsdag 6. desember 2011

God, gammeldags lapskaus


Du trenger:
Stavmikser
Bolle
Kasserolle

Ingredienser:
1 pakke strimlet edelgris
2 pastinakker (Babyer simpelthen ELSKER pastinakk, den smaker svært godt i gryter).
1/3 brokkoli
1/3 blomkål
Noen skiver purreløk
2 store gulrøtter
2 store poteter
Ett par skiver kålrot
En dæsj meierismør eller olivenolje

Fremgangsmåte:
Skjær grønnsakene opp i små biter.
Legg grønnsaker og kjøttet i kasserollen
Fyll opp med vann og kok i ca 20 minutter - helt til kjøttet er mørt.
Flytt det ferdigkokte resultatet over i en bolle og fyr løs med stavmikseren.
Bruk gjerne kraft fra gryta og tilsett olivenolje/meierismør.

Dette blir ca 5 middager til baby 10-12 mnd.

Tips:
Pastinakk er en grønnsak som ser ut som en "hvit gulrot."
Ikke forveksle med sellerirot.
Ta av proteinskummet som dukker opp under koking med en skje.
Kan blandes med morsmelk/MME.
Fryses porsjonsvis.
Tines kjapt i mikroen.
Pass på at babyen din ikke er allergisk mot noen av ingrediensene.
Kan brukes for babyer fra 8-9 mnds alder.
Bruk gjerne vårløk eller purreløk om babyen ikke er godt vant med løk enda.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar