fredag 30. desember 2011

Jule-semulegrøt med sviskemos.

Du trenger:
Stavmikser
Bolle
Kasserolle

Ingredienser:
Semulegryn
Melk, morsmelk eller morsmelkerstatning
En dæsj meierismør
Svisker og vann


Fremgangsmåte:

Lag sviskemosen slik.
Kok opp vann i en kasserolle med en ss smør.
Når dette koker opp, spe på med melk.
Strø semulegryn i mens du rører hele tiden. Da unngår du klumper.
Ca 4-6 ss semulegryn er nok avhengig av hvor mye veske du bruker.
Bland grøten med ønsket mengde sviskemos.


Tips:
Dersom du får grøt til overs, kan du spare det i kjøleskap under lokk til kvelden eller frokost neste dag.
Spe på med litt melk når du varmer opp.
Husk - dersom du bruker morsmelk blir grøten mye mer flytende pga et spesielt enzym.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar