tirsdag 13. desember 2011

Spaghetti og kjøttdeig




Du trenger:
Stavmikser
Bolle
2 Kasseroller






Ingredienser:
1/3 kjøttdeig uten salt og vann
1/2 rødløk
2 fed hvitløk
1/3 blomkål
Ca 2 tomater
Røde bønner
Ca 10 små champinonger
1 dl fullkornspasta
Noen ss med tomatpurre
Oregano
Squash
En dæsj meierismør eller olivenolje

Fremgangsmåte:
Sett pastaen til koking.
Stek kjøttdeigen i en kasserolle med en god dæsj olivenolje/smør.
Skjær alle grønnsakene i små biter.
Tilsett løk og hvitløk, surres mørt sammen med kjøttdeigen.
Ha i litt mer olivenolje og resten av grønnsakene.
Surres på svak varme til alle ingrediensene er "myke."
Tilsett tomatpurre til slutt.
Flytt det ferdigkokte resultatet over i en bolle og fyr løs med stavmikseren.

Dette blir ca 3-4 middager til baby 10-12 mnd.

Tips:
Dette er oppskriften jeg bruker til voksenretten også - bare stavmikseren er forskjellen.
Fryses porsjonsvis.
Tines kjapt i mikroen.
Pass på at babyen din ikke er allergisk mot noen av ingrediensene.
Kan brukes for babyer fra 8-9 mnds alder.
Bruk gjerne vårløk eller purreløk om babyen ikke er godt vant med løk enda.
Hvitløk og oregano kan droppes, men jeg tror det er fint å introdusere masse smaker fra tidlig alder.
Man kan variere med ingredienser. Oliven er også nydelig i denne retten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar