søndag 15. januar 2012

Baby-bacalao!

Du trenger:
Stavmikser
Bolle
Kasserolle

Ingredienser:
200 gram fersk torsk
6 store poteter
1/2 løk
1 fedd hvitløk
5-6 oliven
2-3 tomater
Olivenolje
Fersk basilikum
Tomatpurre
Vann

Fremgangsmåte:
Skrell/skrubb potenene og skjær potetene, løken og tomaten opp i skiver. 
Skjær torsken opp i små firkanter.
Legg poteter, løk, oliven, tomat og fisk lagvis i gryta. (Ca 3 lag)
Legg i hvitløksfeddet midt i gryta og strø basilikum på toppen.
Bruk rikelig med olivenolje.
Bland ut noen spiseskjeer tomatpurre i kokende vann. 
Hell tomat- og vannblandingen over gryta (Ca halvfullt).
Kok opp og la småputre i ca 20 minutter (Sjekk når potetene er møre).
Flytt over i en bolle og bruk stavmikseren.

Dette blir ca 3-4 middager til baby 12 mnd.

 












Tips:
Klippfisk blir for salt for barnet, men dette smaker nydelig med torsk.
La denne retten når du lager bacalao til hele familien!
Bruk mye ferske urter og krydder fra begynnelsen, dette utvikler smaksløkene.
Dersom barnet ikke liker maten du lager, skal du prøve igjen neste dag.
Å lære seg en smak kan ta mellom 0-10 ganger. Derfor anbefales det at man i den første tiden skal lage samme middag, med kun en-tre smaker minst tre ganger på rad.
Denne retten kan fryses og varmes opp i mikro.
Pass på at babyen din ikke er allergisk mot noen av ingrediensene.
Kan brukes for babyer fra 7-8 mnds alder.
Bruk gjerne vårløk eller purreløk om babyen ikke er godt vant med løk enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar