torsdag 26. januar 2012

Fullkornspasta bolognese med hjortekjøtt.


Du trenger:
Stavmikser
Bolle
Kasserolle
Stekepanne

Ingredienser:
1/3 kjøttdeig av hjort 
Litt tomatpuré
4 hakkede, ferske tomater
Litt rødløk
1/2 gulrot
1/2 dl melk, morsmelk eller MME.
Passe fullkornspasta

Fremgangsmåte:
Sett fullkornspastaen til koking, mens du har hakkede tomater/ferske tomater i en kasserolle sammen med en boks tomatpuré. 
Tøm over en halv dl melk. 
Hakk rødløk og rasp gulrot rett i kasserollen. La dette koke opp. 
Hakk opp kjøttdeigen i stekepanne og stek. 
(Bruk gjerne litt vann sammen med kjøttdeigen.) 
Ta fullkornspastaen i en bolle og bruk stavmikseren.
Tilsett den finhakkede og stekte kjøttdeigen.

Tips:
Lett å oppbevare i kjøleskapet i boks.
For de aller minste kan man blande alt før man bruker stavmikseren.
Økologisk fullkornspasta får man stort sett tak i overalt nå.
Man kan også bruke kjøttdeig uten salt og vann eller karbonadedeig. 
Det er for øvrig enklere enn man tror å lage god kjøttdeig ved å kverne kjøtt. Man kan for eksempel kjøpe viltkjøtt fra noen man kjenner som jakter. 
Viltkjøtt er ofte veldig magert, så man kan med god samvittighet tilsette smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar