lørdag 7. januar 2012

Kyllinggryte fra Gyl.

Du trenger:
Stavmikser
Bolle
Kasserolle



Ingredienser:
1 økologisk kyllingfilet 
1/3 brokkoli
1-2 champignoner
Litt løk (og 1 fedd hvitløk)
5-6 oliven
Noen skiver rød og oransje paprika
Frisk eller tørket koriander
Fullkornspasta (Jeg brukte makaroni)
To ss meierismør + olivenolje 

Fremgangsmåte:
Skjær grønnsakene og kyllingen opp i små biter og legg i kasserollen.
Strø oppi koriander i gryta.
Legg alt i en gryte og fyll opp med vann.
Kok i ca 20 minutter, sjekk at kyllingen er kokt.
Flytt det ferdigdampede resultatet over i en bolle og fyr løs med stavmikseren.
Tilsett olivenolje/meierismør.

Dette blir ca 3-4 middager til baby 12 mnd.

Tips:

Bruk mye ferske urter og krydder fra begynnelsen, dette utvikler smaksløkene.
Dersom barnet ikke liker maten du lager, skal du prøve igjen neste dag.
Å lære seg en smak kan ta mellom 0-10 ganger. Derfor anbefales det at man i den første tiden skal lage samme middag, med kun 1-3 smaker minst tre ganger på rad.
Varmes opp i mikro.
Pass på at babyen din ikke er allergisk mot noen av ingrediensene.
Kan brukes for babyer fra 7 mnds alder.
Bruk gjerne vårløk eller purreløk om babyen ikke er godt vant med løk enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar