lørdag 21. januar 2012

Mammas potetstappe.

Du trenger:

Stavmikser eller "håndstapper"
Kasserolle

Ingredienser:
Poteter
Olivenolje/meierismør
Morsmelk, MME, melk eller fløte

Fremgangsmåte:
Skrell potetene og skjær de opp i små biter.
Legg bitene i en kasserolle med vann. 
La bitene koke til de er møre. 
Mos bitene med "stapperen" i kasserollen. Evt. bruk stavmikser.
Tilsett meierismør og morsmelk (evt. melk, MME, fløte) og rør til du får fin stappekonsistens.

Tips:
Jo større barnet er, jo flere poteter trenger du.
Potetmos er vanligvis en av de første grønnsakene man introduserer.
Når du starter med innføring av mat, gi kun 1-2 t-skjeer første gangen.
Når det er første gangen du gir en ny smak, gi gjerne dette i minimum 3-4 dager på rad.
Mange foretrekker å introdusere mat ved kveldsmåltidet for at barnet skal sove lenger om natta. Jeg foretrakk å gi ved middagsmåltidet eller morgenmåltiden, da jeg ville være sikker på at babyen ikke fikk allergireaksjon eller magevondt på natta. (For da blir det enda mindra søvn!)

1 kommentar:

  1. Laga akkurat samma i dag, me meierismør å fløte, alle fire ungan (Jonathan 2år, Hanne 2år, Håkon 9 mnd å William 8 mnd) HIVA innpå!!!!! Vi laga av mandelpotet i dag!!

    SvarSlett