mandag 9. januar 2012

Nybegynnergryte med kalkun.


Du trenger:
Stavmikser
Kasserolle
Bolle/glass

Ingredienser:
(Økologisk) klar-til-å-spise-kalkun
Fullkornpasta
Litt ananas
Noen ss meierismør
Mel til litt "tykk" masse
Melk eller fløte til passe saus

Slik gjør du:
Kok makaronien mens du smelter smør til saus.
Når smøret er smelta tilsetter du melet og rører sammen.
Spe ut melblandingen med melk eller fløte.
La sausen putre ett par minutter.
Ha ananasbitene, kalkunkjøtt, makaronien og sausen i et glass og mos til ønsket konsistens.

Tips:
Hvis barnet ikke har spist middagsmat før kan du mose mer, feks med stavmikser.
Hvis barnet gir tegn på å ikke like maten du lager, kan du prøve å gi barnet en og en bit av alle ingrediensene, slik at barnet kjenner de forskjellige smakene.
Du kan bruke denne retten som en "base" for å forske ut middagsmat.
Hvis du bare bruker disse få ingrediensene, og barnet tåler dette godt (både allergi-messig og fordøyelses-messig) så kan du de neste dagene ha i små mengder med andre grønnsaker.
Ta i en ny grønnsak dag for dag. På denne måten vet du hva det er som forårsaker en eventuell reaksjon.
Denne gryten er også god med gulrot, blomkål, løk og mais.
Kalkun kan byttes med kylling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar