torsdag 22. mars 2012

Gulrot- og kålrotmos for de minste!

Du trenger:

Stavmikser eller "håndstapper"
Kasserolle

Ingredienser:
Gulrøtter
Kålrot
Olivenolje/meierismør
Morsmelk, MME, melk eller fløte

Fremgangsmåte:
Skrell gulrot og kålrot, og skjær i små biter.
Legg bitene i en kasserolle med vann. 

La bitene koke til de er møre. 
Mos bitene med "stapperen" i kasserollen. Evt. bruk stavmikser.
Tilsett meierismør/olivenolje og morsmelk (evt. melk, MME, fløte) og rør til du får fin stappekonsistens.

Tips:
Jo større barnet er, jo mer grønnsaker trenger du. 
Potetmos er vanligvis en av de første grønnsakene man introduserer.
Når du starter med innføring av mat, gi kun 1-2 t-skjeer første gangen.
Når det er første gangen du gir en ny smak, gi gjerne dette i minimum 3-4 dager på rad.
Mange foretrekker å introdusere mat ved kveldsmåltidet for at barnet skal sove lenger om natta. Jeg foretrakk å gi ved middagsmåltidet eller morgenmåltiden, da jeg ville være sikker på at babyen ikke fikk allergireaksjon eller magevondt på natta. (For da blir det enda mindra søvn!)
Når barnet er større, kan du lage dette sammen med kjøtt eller fisk.
Frys gjerne ned porsjonsvis og varm i mikroen.

Fin og mild mos fra 5-6 måneder, perfekt som introduksjonsmat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar