søndag 15. april 2012

Verdens beste pai/quiche!

Du trenger:

Paiform
2 Boller (til eggestand og deig)
Stekepanne

Ingredienser:
Paideig
300 gr hvetemel
150 gr godt meierismør
2-3 ss vann

Eggestand
3 egg
1 boks med rømme
300-400 gram revet ost 

Fyll
10 stk babymais delt i to
1 rødløk
2-3 tomater
1/2 brokkoli
Fersk persille
1/2 kjøttdeig
(Tacokrydder)

Fremgangsmåte:
Knøvle mel, vann og smør til du har en deig. Sett den i kjøleskapet. Ja, dette er en litt dryg deig og lage, men det er verdt det til slutt! Det er også bedre at den er tørrere enn "våt". Dersom det er for mye smør, vil den bare "renne utover" i paiformen når du steker skallet.

Stek kjøttdeigen og evt. tilsett krydder.
Kutt opp grønnsakene og surr de møre med godt smør eller olivenolje.

Bland egg, rømme og ost i en bolle.
Deigen kjevles/klemmes ut i formen og prikkes med gaffel. Stekes ca 15 minutter på 200 grader midt i ovnen.

Bland tilslutt alt fyllet og fyll opp paiskallet. Stek i ca 30-40 minutter på 180 grader midt i ovnen. (Vil variere etter mengde på fyllet).
Paien kan godt hvile i ti minutter etter at du har tatt den ut.
Paistykket med alt av godsaker moses på fatet med gaffel og gis med skje.
 
Tips: 
Man kan godt ta alt av grønnsaker og kjøttyper til en slik pai.
For en "lettere" versjon, kan man bruke kesam i stedet for rømme. 
MEN: deigen blir definitivt mest velsmakende med meierismør!
For en mer "nøytral" pai, kan man velge en eller to grønnsakstyper. (Til mindre barn/babyer)
Denne retten passer best for barn rundt året og oppover. 
Dessuten er paien like godt kald!

2 kommentarer:

  1. Så fin blogg :) Legger den til i blogglisten min selvom jeg ikke har noen baby lenger

    SvarSlett
  2. Så hyggelig - tusen takk :-) God helg til deg og dine!

    SvarSlett