lørdag 5. mai 2012

Halvors favoritt - torskeform med purreløk og tomat.

Du trenger: 
Ildfast form
Stavmikser
Aluminiumsfolie
Kniv
 
Ingredienser:
600-700 gr torsk
2 purreløk
150 gr smør
5-6 tomater
1/2 sitron
Litt salt (etter 12 mnd)
Pepper
Poteter eller perler.

Fremgangsmåte: 
Skjær tomatene og purreløken opp i skiver og båter.
Del fisken opp i passelige biter. 
Legg grønnsakene i og torske oppå.
Del smøret opp i terninger.
Skvis sitronen over og krydre etter smak.
Legg aluminiumsfolie over og tett godt.

Sett inn i stekovnen på ca 200 grader i ca 40 minutter. Lengre om fisken er fryst når du lager maten.


Kok poteter eller Perler til.

Bruk stavmikseren eller mos med gaffel når du er ferdig.
Tips: 
Man kan bytte ut torsk med all slags hvitfisk.
Kutt ned på smør og bruk mer olivenolje dersom du vil ha en "sunnere" versjon.
 
Kan fryses i porsjoner og tines i mikro.
Pass opp for bein i fisken!
Passer for barn fra 8 måneder og oppover.
 
 

2 kommentarer:

  1. Hvorfor passer denne fiskerette fra 8 mnd og ikke før?

    SvarSlett
  2. Hei Tone! Jo, man kan sikkert spise denne fra 6-7 måneder også, men da kan man kanskje være litt obs på løk og pepper :-)Jeg tror det kommer an på hvor "Introdusert" babyen er for forskjellige smaker på alderen av 8 mnd. Noen har smakt veldig mye da og andre har kanskje smakt mindre. Noen tåler kanskje letter mat for magen, mens andre babyer trenger mer tid på å venne seg til forskjellige ingredienser. :-)

    SvarSlett