tirsdag 19. juni 2012

Hvem vant babymatkonkurransen? Jo, oppskriften for innbakte pølser.

Jo, det var Stine Marie Alme for sin oppskrift om innbakte pølser! 

Hurra - endelig så slipper vi de gummiaktige og søte pølsebrødene, som aldri ser ut til å gå ut på dato uansett hvor lenge de ligger i romtemperatur :-)

Jeg er selv en fan av hjemmelagde pølser (ikke så vanskelig som man skulle tro), eller gode kjøttpølser fra den lokale slakteren. Men antar at man kan bruke hvilke som helst pølser til denne oppskriften.

Stine Marie er altså den heldige vinneren av Lush-produktene Dreamtime og Ultrabalm. De sender vi til deg i posten - vi gratulerer!

Oppskriften på innbakte pølser kommer her:



Du trenger:
45 gram margarin
3 dl melk
35 gram fersk gjær
3/4 ts salt
1 stor skje sukker
ca. 350 gram hvetemel

1 sammenvispet egg til pensling

Fremgangsmåte:
Smelt smøret og varm opp melken til 37 grader. Ha i saltet, sukkeret og melet. Elt deigen godt sammen. La deigen heve i 30 minutter. (Jeg bruker heveprogram på stekeovnen, 30 grader)

Legg deigen på et melet bakebord. Del den i to. 
Del hver leiv i 8 små deler. 
Rull deien til en tynn "pølse" og snurr deigen rundt pølsene. Når du har gjort dette med alle pølsene, etterhever du de innbakte pølsene i 15 minutter. 
Husk å pensle dem med egg før de går inn i ovnen. 


Stekes i ovnen på 240 grader i 10 minutter.

Avkjøl de innbakte pølsene på rist.

2 kommentarer:

  1. ååå så gøy at jeg vant! :D

    Tusen tusen takk! <3

    SvarSlett
  2. Disse var kjempe gode. . Anbefaler andre og lage hjemme lagt pølse brød. . Det e mye bedre

    SvarSlett