torsdag 28. juni 2012

Potet- og purreløksuppe.

Du trenger: 
Kniv
Kasserolle
Stavmikser

Ingredienser:
1 stor purreløk
15-20 små/lyse poteter
1 Grønnsaksbuljong
1 boks rømme/seterrømme
Melk
Vann
Meierismør

Fersk persille.
(Hvitløk)

Fremgangsmåte: 
Skjær purreløken og poteter i skiver. Surr purreløken (og hvitløk) myk i meierismør i kasserollen. Når løken er myk, tilsetter du potetene og fyller opp med vann og buljong til rett over potetene. Kok til potetene er møre og tilsett litt melk og rømme. La det trekke i 5-7 minutter.

Bruk stavmikseren til suppen har fin, flytende konsistens. Spe med litt mer melk om du syns den blir for "tykk".

Kos dere!
Ps. dette er verdens beste suppe! Den tar kun 20 minutter å lage også.

Tips: 
Du kan skrelle potetene om du vil, og man kan godt spise denne suppen uten å bruke stavmikser også.

Man kan godt bytte ut løken og bruke andre grønnsaker (brokkoli, blomkål osv).

Passer for barn fra 8-9 måneder og oppover.

Pass opp for løk om barnet er sensitivt for det. Bytt ut melk med MME/eller morsmelk om du lager til barn som er yngre enn 8-9 måneder.

2 kommentarer:

  1. Hei!

    Er det greit å kjøpe vanlig grønnsaksbuljong fra butikken (baby 9 mnd.)?
    Jeg er litt redd at det er for mye salt og diverse i disse...
    Hva gjør dere?

    På forhånd takk for svar!

    Hilsen Sandra mamman til Ruben- som jobber med lage-mat-fra-bunnen-av-saken :-)

    SvarSlett
  2. Hei Sandra og takk for spørsmål :-) Jepp, det er en del salt i buljong. Jeg brukte så og si nesten aldri salt/buljong i maten til Halvor før han var ett år ( Men dersom du lager suppe til dere voksne + Ruben, (si 3-4 porsjoner) så er det ok med litt buljong i. Dere kan evt smake til med salt etterpå. Et annet alternativ er å ta av litt av suppen til Ruben i egen kasserolle, før du tilsetter buljongen og gjør ferdig suppa. men som regel lager vi jo saltfri mat, så om du bruker littegrann grønnsaksbuljong i ny og ne, etter at barnet har begynt p venne seg til mange smaker og matsorter, har det ingenting å si, syns jeg i alle fall :-)

    SvarSlett