torsdag 12. juli 2012

Hjemmelaget kjøttkaker.

Du trenger: 
Bolle
Stekepanne
Tresleiv


Ingredienser:
500 gr kvernet kjøtt
1 rødløk
1 egg
2-3 ss mel

Litt salt og pepper
Litt rosmarin

Fremgangsmåte: 
Skjær løken i små biter og bland sammen med kjøttdeigen. Du kan bruke tresleiv, men også bare hendene. Til sett grovvispa egg, mel, salt og pepper (ikke bruk mye salt før 1-årsalder) og ellers av krydder som du og familien liker.

Stek i panna med høy temperatur på begge sider. La så kjøttkakene surre på middles varme til de er ferdigstekt.

Server med sjysaus, brun saus, eller på brødskiva til kvelds!


Tips: 
Jeg fikk vanlig storfekjøtt kvernet hos slakteren, men du kan bruke all slags typer kjøtt - også gode med viltkjøtt. 
Kjøttkakene er enkle å steke opp, fryse og tine.
Kjøttkakene er gode som snacks også, og i tillegg kjempefin å ta med på tur. De er praktisk å holde i, og dermed enkel å spise for de minste.
Man kan godt bruke hvitløk i også.
Dersom det er fare for at barnet setter klumper i halsen, kan du godt mose den i småbiter med gaffel.

Passer fra 8 måneder og oppover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar