torsdag 27. september 2012

Mat på ferietur.

Feriemat eller ut på restaurant = usunn mat?
Det overrasker meg hvor mange dårlige barnemenyer det finnes der ute i vårt langstrakte land. Og det er selv om de har ganske bra mat for voksne! Kun ett fåtall av veikroene og restaurantene har noe annet enn pølse og chips, pizza og lignende mat. Så og si ingen steder har fisk på menyen til barn - det syns jeg er kjempedumt.  Mellom Oslo og Nordmøre har vi brukt å stanse på Marchè, en plass ved Lillehammer. De har en flott barnemeny!

Rundtur i Skottland
I sommer var vi på 14 dagers ferietur til Skottland. Vi var på god, gammeldags biltur. Jeg var i utgangspunktet ganske usikker på hvordan kostholdet skulle bli - etter å ha bodd fem år i London, så vet jeg at det engelske kjøkkenet ikke akkurat er av de sunneste. Men det viste seg å være enklere enn jeg trodde!

Første gang på pub sammen med Mormor og Morfar.

Fish n' chips og appelsinjus på Lindisfarne. 


Lindisfarne - et kjempenydelig sted.
 
Kan ikke dra til Skottland uten å spise Haggis. Og det var faktisk kjempegodt!

Vi passet alltid på å ha mye frukt, rosiner, tørket aprikos, yoghurt, juice og vann i bilen. Vi kjøpte oss en billig kjølebag og hadde i leiebilen. På den måten tok vi med oss vanlig grovbrød (kjøpt på bakeren - de har fortsatt skikkelige bakere over dammen), smør og vanlig pålegg. Vi hadde derfor ett sunt alternativ, og sparte faktisk mye penger på å smøre lunsj og mellommåltider selv.

Michelin-Halvor:
Vi var på to Michelin-restauranter i ferien. Og for å kneble en myte - det var ikke så dyrt som vi trodde. En middag på Egon koster akkurat like mye. Forskjellen er kvaliteten på maten!

Halvor spiste laksemousse på toast - spiste faktisk nesten hele porsjonen!

Det er plenty av sjømat i Skottland, særlig på Hebridene og ved kysten. Dette utnyttet vi selvsagt, siden vi er sjømatpatrioter i familien vår :-) 


Fish n' chips på Michelinrestaurant, nam, nam!

Og til slutt en oppfordring eller bekreftelse: det finnes sunn og kjempegod mat der ute, det er bare å lete på de riktige stedene! Og dersom du går på restaurant i Norge og syns barnemenyen er pyton: spør om å få bestille halv porsjon av noe som står på "voksenmenyen". Det har fungert for oss mange ganger. La barna få slippe gatekjøkkenmaten på restaurant - la de få den samme muligheten som vi voksne har :-)

Oban - en nydelig kystby - anbefales!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar