mandag 3. september 2012

Mormor Ingebjørgs byggmelsgrøt!

Du trenger:
Kasserolle
Visp
(Sikt)

Ingredienser:
1 dl byggmel
1 dl melk
eller
1/2 dl vann og 1/2 dl morsmelk/MME
1 ss meierismør

(Moset frukt, moltesyltetøy eller bittelitt sukker og kanel.)

Fremgangsmåte:
Varm opp melk og smør under omrøring.
Sikt inn byggmelet under konstant røring.
Kok opp og la putre under omrøring i ca 5-7 minutter.
Dersom grøten blir for tykk, tilsett litt mer melk. Dersom den blir for tynn, tilsett litt mer mel.

Når grøten er litt avkjølt, røres most banan og most kiwi inn.

Dette gir flere grøtmåltider, avhenging av hvor stor/gammel baby du har.


Tips:
Byggmel er en "søt" kornsort og egner seg godt til grøt - også for voksne! 
Du kan bruke morsmelk eller MME i grøten, men dette spes inn etter at grøten er kokt (da bytter du ut 1 dl melk med vann). Dette er for å beholde næringen i morsmelka. Pga et enzym i morsmelken, blir grøten tynnere når den varmes opp.
Du kan la være å ha i fruktmosen, og bare ha grøten porsjonsvis i kjøleskapet.
På denne måten kan du smakssette til hvert måltid.
Man kan ha i melkepulver om man ønsker, dette søter litt og gir mer næring.
Grøten kan spises både varm og kald.
Passer for barn fra ca 6 måneder.

2 kommentarer:

  1. Kan denne fryses i porsjoner?

    SvarSlett
  2. Vet at annen grøt, feks rømmegrøt, kan fryses, så ser liksom ingen grunn til at denne ikke kan fryses i porsjoner :) du kan jo prøve en gang og sjekke selv for sikkerhets skyld? Ha en fin kveld :)

    SvarSlett