mandag 15. oktober 2012

Lørdagsgodis av beste sort!

Du trenger:
Kniv
Skjærefjøl

Ingredienser:
Forskjellig sorter med fersk og/eller tørka frukt.
 
Halvor spiser kiwi, avokado, banan, plomme og nektarin på bildet.
 
Det finnes et utall av frukt, bær og grønnsaker. Dette gjør denne snacksen så genial - det er lett å variere og det er billig. Man ofte få tak i sesongvarer i butikken. Noen er heldige og har tilgang på frukt og bær selv.
 
Bama har listet opp en rekke frukter her.
 
Av frukt kan man også lage smoothie. Finn tidligere smoothieoppskrift i dette innlegget.

Fremgangsmåte:
Rensk og skjær fruktene opp i egnede biter. Server barnet, venner, deg selv... hvem som helst.
 
Vips - det er ikke verre enn det :-)

Tips:
Myk frukt passer til de minste også, men pass opp for klumper!

Ta gjerne med barnet på matlaging fra tidlig alder. Tenk på det som en hyggelig samværsaktivitet enn "et ork", f.eks etter jobb. Jeg har begynt å ta med tripp-trapp-stolen inn på kjøkkenet mens jeg lager middag nå, og Halvor sitter i den og følger nøye med! Han får prøvesmake på ting, og "legge oppi" gryta osv.
Å være med å renske og skjære opp grønnsaker står for tur!

I tillegg har vi begynt å gi ham oppgaver når vi dekker på bordet. Han er med å dekker på nesten hver dag. Han storkoser seg og får skryt selvsagt. Tror dette er med på å gi ham gode rutiner og holdninger til senere i livet :-) Det blir ikke akkurat beint og pent lagt på bordet, han rekker jo bare så vidt oppom kanten. Men det gjør ingenting, for han syns det er kjekt å få det til!

Bama skriver om familiesamspillet på kjøkkenet når det gjelder frukt og grønt:
"De aller fleste foreldre sliter med å få barna til å spise mer frukt og grønt. Gjør du frukt og grønt mer tilgjengelig så vil de spise mer. Barn synes faktisk det er ganske gøy å lage mat, men det er et par forutsetninger som bør være tilstede. Godt utstyr, en åpen kjøkkendør og deltagende foreldre."
Test det ut - jeg vedder på at dere får en positiv opplevelse! :-)





 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar