torsdag 31. januar 2013

Verdens beste hjemmelagde fiskekaker!

Du trenger:
Kjøkkenmaskin med kvern
Kniv
Stekepanne
Rasp til råkostsalat
Kasserolle til potetene


Ingredienser:
Ca 2 kg fersk hvitfisk (jeg brukte hyse)
En løk
En bunt vårløk

Fersk persille
Fersk koriander

Hvitløk
Salt og Pepper

3 egg
Passe mel til fiskefarsen
Meierismør til steking


Fremgangsmåte:
Skjær løken opp i små biter og legg i bollen. Skjær fisken opp i terninger og kvern opp med kjøkkenmaskina. Jeg bruker den største størrelsen på kverna og kniven, slik at fiskekakene blir litt "grove."

Tilsett egg, krydderier og rør sammen. Tilsett mel slik at fiskefarsen blir fast nok til å stekes. Kanskje en 1/3 dl til denne oppskrifta. 

Form til passe kaker med hendene. Dersom kakene "sklir ut" på panna, tilsett mer mel. Stek på varm panne på begge sider og juster ned tempen litt og la de surre i noen minutter.

Stek med to panner, da går det kjempefort!





Tips:
Denne oppskriften gir tre middager til to voksne og en to åring. Det ser kanskje vanskelig ut, men tar ikke mer enn en halvtime. De to andre porsjonene kan fryses ned og feks serveres med brun saus.

Disse kakene er virkelig helt utrolig gode, de beste jeg har laget. (Tror fersk fisk er et "must" for å få best resultat.)

Du kan bruke torsk, lyr eller sei til slike fiskekaker. Du kan også tilsette det av grønnsaker og krydder som du vil, feks fersk chilli, rødløk, timian osv.
                                        
 

Jeg koker som regel poteter og har råkostsalat til. (Raspet gulrot/eple og litt sitron).

Fra 12-14 mnd og oppover uten mosing - men dette varierer fra barn til barn. Med stavmikser/mosing med gaffel kan dette gis fra 8-10 mnd alder.
 
 Nam, nam :)

1 kommentar:

  1. flott blogg, liker denne bloggen

    du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
    slik at mab kan skrolle med chrome nettleser enda bedre

    SvarSlett