søndag 28. april 2013

Ovnsbakt vegetarmiddag

Du trenger:
Kniv
Skjærefjøl
Langpanne/Ildfast form
Aluminiumsfolie
Gulrotskreller

Ingredienser:
Purreløk
Gulrot
Paprika i flere farger
Tomater
Fersk sopp

Fersk persille
HvitløkSitronpepper
Meierismør og/eller olivenolje
Rømme


Fremgangsmåte:
Skjær grønnsakene opp i små biter og legg i den ildfaste forma. Du justerer mengden etter hvor mange porsjoner du trenger. 

Sett i stekeovn på 200 grader i 30-40 minutter. Voila!


Tips:
 Dette er gøyalt å lage sammen! Min to-og-ett-halvt-åring spiser kjempemye grønnsaker før middagen også. Det er bra, for han er mer ivrig på sprø, ferske grønnsaker enn kokt/stekt. Det ufarliggjør også alle ingrediensene for barn, noe som gjør det lettere å spise når det er laget.

Fra 12-14 mnd og oppover uten mosing - men dette varierer fra barn til barn.

Med stavmikser/mosing med gaffel kan dette gis fra 8-10 mnd. Men dropp da sitronpepperkrydder og bruk heller sitronsaft. (Voksne kan krydre med sitronpepper etterpå).

Her kan man velge og vrake av grønnsaker. Passer godt som vegetarrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Server gjerne med ris eller speltperler til vegetarretten.

2 kommentarer: